Aanmelden als lid

De contributie voor het lidmaatschap van EC Sittard-Geleen bedraagt € 15,- per jaar.

Het nieuws over ECSG

Hieronder staat een overzicht van alle nieuwsitems van de ECSG. Door op de titel van een nieuwsitem te klikken, wordt de tekst van het nieuwsitem weergegeven.

Nieuw bestuur EC Sittard-Geleen

geplaatst op 26 November 2019

Duurzaamheid ranking energieleveranciers

geplaatst op 20 Oktober 2016

ISOLEREN VOORDELIGER DAN SPAREN

geplaatst op 20 Oktober 2016

Windenergie in Sittard Geleen

geplaatst op 03 Oktober 2016

Burger Windmolen

geplaatst op 11 November 2015

Nieuwsbrief Energiek Limburg

geplaatst op 15 Oktober 2015

Postcoderoosregeling verbeterd!

geplaatst op 21 September 2015

Nieuwsbrief Ensoc

geplaatst op 01 Juli 2015

Uitnodiging: Kijken in de keuken van energiecoöperatie deA

De teller staat op 22 energie initiatieven in Limburg! Geïnventariseerd door het servicepunt HIER opgewekt samen met de Milieufederatie Limburg. 22 initiatieven met enthousiaste mensen die vaak tegen dezelfde problemen aanlopen of met dezelfde vragen zitten over businessplannen, ledenwerving of professionalisering.

Als servicepunt HIER opgewekt Limburg organiseert de Milieufederatie Limburg thema-avonden voor de energie initiatieven en geïnteresseerden in duurzaamheid. Op die thema-avonden presenteren de sprekers verhalen uit de praktijk. Zodat we kunnen leren van de energie-initiatieven met meer ervaring of van specialisten op het gebied van duurzaamheiditems.
Dinsdagavond 25 februari vindt de eerste thema-avond plaats in Het GroenHuis in Roermond. Michael Boddeke, directeur van de energiecoöperatie deA (www.de-a.nl) uit Apeldoorn gunt ons een kijk in de keuken van zijn energiecoöperatie. De duurzame energiecoöperatie Apeldoorn (deA) voert niet alleen duurzame projecten uit, maar levert ook duurzame energie die in de gemeente Apeldoorn is opgewekt. Inwoners en bedrijven in de gemeente Apeldoorn kunnen lid worden van de coöperatie en/of klant worden van het energiebedrijf. DeA werkt zonder winstoogmerk. De inkomsten worden besteed aan nieuwe lokale duurzame projecten.
Tegen welke problemen liep deA aan in hun opstartfase en hebben ze hun ambities moeten aanpassen in de loop van de tijd? Hoe werven ze klanten voor hun energiebedrijf en hoe komen ze aan de lokale duurzame energie? Allemaal vragen waar u antwoord op krijgt op dinsdagavond 25 februari om 19.30 uur in de kantine van Het GroenHuis. De toegang is gratis.
Het GroenHuis ligt op enkele minuten loopafstand van het NS-station Roermond (zie de plattegrond). Het GroenHuis is ook te bereiken met eigen vervoer. Parkeren is mogelijk op het eigen parkeerterrein aan de achterzijde van het gebouw.
De Milieufederatie Limburg is het servicepunt HIER opgewekt Limburg. HIER opgewekt is hét platform voor iedereen die bezig is met lokale duurzame energie opwekking, en iedereen die daar interesse in heeft. Initiatiefnemers, klanten/leden van energieprojecten, maar ook samenwerkingspartners zoals gemeenten, provincies, corporaties, verenigingen van eigenaren, netwerkbeheerders, energiebedrijven, adviesbureaus en serviceverleners. De Natuur en Milieufederaties hebben in elke provincie een Servicepunt opgericht om eerstelijns ondersteuning te bieden aan lokale initiatieven. Voor meer informatie www.hieropgewekt.nl
geplaatst op 22 Februari 2014

Oprichting EC Sittard-Geleen

geplaatst op 20 September 2013
Meld u nu aan als aspirant lid
Geheel
vrijblijvendMeer info

Twitter

Ons nieuws

Nieuw bestuur EC Sittard-Geleen

Op de Ledenvergadering van de Energie Coöperatie Sittard-Geleen op 3 september 2019 is er een nieuw bestuur geïnstalleerd, bestaande uit: • Peter Ma ...
26 november 2019 - lees meer

Duurzaamheid ranking energieleveranciers

Duurzaamheid ranking energieleveranciers   Vier maatschappelijke organisaties (De Consumentenbond, Greenpeace, Natuur & Milieu en WISE) hebben samen de ...
20 oktober 2016 - lees meer

Nieuwsarchief

Onze agenda

Geen geplande activiteiten

Complete agenda

De organisatie Werkgroepen
Nog geen lid worden van EC Sittard-Geleen,
maar wel op de hoogte blijven?
Schrijf u dan nu in voor de nieuwsbrief van EC Sittard-Geleen. Vul hieronder uw e-mail adres in en klik op inschrijven.