Aanmelden als lid

De contributie voor het lidmaatschap van EC Sittard-Geleen bedraagt € 15,- per jaar.

Het nieuws over ECSG

Hieronder staat een overzicht van alle nieuwsitems van de ECSG. Door op de titel van een nieuwsitem te klikken, wordt de tekst van het nieuwsitem weergegeven.

Nieuw bestuur EC Sittard-Geleen

geplaatst op 26 November 2019

Duurzaamheid ranking energieleveranciers

geplaatst op 20 Oktober 2016

ISOLEREN VOORDELIGER DAN SPAREN

geplaatst op 20 Oktober 2016

Windenergie in Sittard Geleen

geplaatst op 03 Oktober 2016

Burger Windmolen

geplaatst op 11 November 2015

Nieuwsbrief Energiek Limburg

geplaatst op 15 Oktober 2015

Postcoderoosregeling verbeterd!


Goed nieuws voor coöperaties en collectieven die duurzame elektriciteit willen opwekken.
Prinsjesdag bracht goed nieuws voor collectieven die duurzame elektriciteit willen opwekken met elkaar. De korting op energiebelasting voor collectieven, ook bekend als “de postcoderoosregeling”, wordt nu 9 cent per kWh in plaats van 7,5 cent. Dit is goed nieuws voor de talloze coöperaties en VVE-en die zonder dak toch eigen stroom willen opwekken met elkaar. Een hele verbetering vindt Holland Solar, omdat nu veel meer van die initiatieven kunnen slagen. Holland Solar verwacht veel animo in de samenleving voor de regeling. “Collectieven van burgers en ondernemers willen graag zelf investeren in een groene toekomst, dus het is slim van de regering dit te honoreren”, stelt Holland Solar.

In de praktijk bleek dat de eerder vastgestelde 7,5 cent korting onvoldoende soelaas bood: initiatieven van collectieven kwamen te weinig van de grond door de complexiteit en de lage financiële slagingskans. De regeling was bedoeld als inlossing van een coalitieafspraak: er zou een mogelijkheid gaan komen voor zelf energie opwekken voor burgers en ondernemers zonder eigen dak. Nu de totale korting, inclusief BTW, bijna 11 cent per kWh bedraagt, biedt dit veel betere uitgangspunten voor de projecten die al klaar staan.

Deze aanpassing gaat vanaf 2016 in. Holland Solar zal pleiten voor een snellere invoering, via De Duurzame Energie koepel, zodat die wachtende initiatieven van start kunnen. De Duurzame Energie Koepel is medeondertekenaar van het energieakkoord en maakt deel uit van de borgingscommissie onder leiding van Ed Nijpels. De aanpassing naar 9 cent per kWh is na inspanning van De Duurzame Energie Koepel, in samenwerking met ODE Decentraal en Holland Solar, tot stand gekomen. In een eerdere fase waren al andere aanpassingen gedaan om de regeling te verbeteren, zoals het vervallen van de plicht voor een tweede aansluiting, het openstellen voor de regeling voor het MKB en het vervallen van de dubbele BTW.


geplaatst op 21 September 2015

Nieuwsbrief Ensoc

geplaatst op 01 Juli 2015

Oprichting EC Sittard-Geleen

geplaatst op 20 September 2013
Meld u nu aan als aspirant lid
Geheel
vrijblijvendMeer info

Twitter

Ons nieuws

Nieuw bestuur EC Sittard-Geleen

Op de Ledenvergadering van de Energie Coöperatie Sittard-Geleen op 3 september 2019 is er een nieuw bestuur geïnstalleerd, bestaande uit: • Peter Ma ...
26 november 2019 - lees meer

Duurzaamheid ranking energieleveranciers

Duurzaamheid ranking energieleveranciers   Vier maatschappelijke organisaties (De Consumentenbond, Greenpeace, Natuur & Milieu en WISE) hebben samen de ...
20 oktober 2016 - lees meer

Nieuwsarchief

Onze agenda

Geen geplande activiteiten

Complete agenda

De organisatie Werkgroepen
Nog geen lid worden van EC Sittard-Geleen,
maar wel op de hoogte blijven?
Schrijf u dan nu in voor de nieuwsbrief van EC Sittard-Geleen. Vul hieronder uw e-mail adres in en klik op inschrijven.